Fa uns dies, llegint la plana web del club de Sant Andreu, http://scrabble-santandreu.com, vaig veure com una web històrica en castellà escribescrabble escribescrabble.blogspot.com escrita per l’Adelaida Romero canviava el seu nom i a partir d’ara es dirà escribe léxico.

I vaig començar a pensar si això no és una tendència clara: primer va ser la plana de la Federación internacional de scrabble en español, FISE, fisescrabble.org que va canviar el nom -no l’adreça electrònica- per FILE, Federación internacional de léxico en español.

Ara passa el mateix amb la pàgina de l’Adelaida. De fet, a més, la principal plana on juguem en línia és l’Apalabrados. I per acabar, Mattel deixa de fabricar el joc en llengua catalana. Són senyals suficients? Ens hem de plantejar el canvi de nom del nostre joc i sortir de l’ecosistema Mattel?

Recordo que fa uns dies, parlant amb el Francesc Gelabert del principal club d’El Prat, Scrabble Delta Prat, scrabbledeltaprat.cat, em deia que existia el terme parauler com a alternativa. És aquest el camí amb aquest o amb un altre nom?

De moment, no tinc la resposta.